Hoppa till sidans innehåll

Ungdomscupen


Ungdomscupen - för HD14 & HD16 över 5 deltävlingar

Med ett unikt tävlingsupplägg för HD14 & HD16, där Swedish League gett inspiration och där poängen från de inledande deltävlingarna räknas om till tid och utgör startordning i den avslutande jaktsstarten, erbjuds alla ungdomar ett riktigt häftigt orienteringsevent under påskhelgen.

5 tävlingar på 5 dagar

Tävlingsupplägget för HD14 & HD16 ser ut som följer:

29/3 Häxjakten, OK Skogsvargarna
FIVE-O inleds med en fin nattävling, där HD14 & HD16 har masstart.
2018 flyttar Häxjakten till klassiska orienteringsmarkerna på Hunneberg. Utmanande storskog för de äldre med rikt stignät i närområdet. Mer info kommer.

30/3 Kortfredan, Ryda SK
Andra tävlingen är en sprint som 2018 kommer avgöras i Vara. Området är oerhört snabbt och utgörs av varierat bostadsområde och parkmiljö. Individuell start här. Mer info kommer.

31/3 Öjetrampen Främmestad IK / OK Kullingshof
Långdistans vid Främmestad. Klassikern bland klassiker i det västsvenska påskpaketet. En tävling som alltid bjuder på spännande terräng och bra banor. Tredje etappen i Ungdomscupen. Mer info kommer.

1/4 Bohuslunken Uddevalla OK
Även dag fyra är långdistans 2018. Men då har FIVE-O följet flyttat västerut och Uddevalla står för arrangemanget. Gles granskog av vildmarkskaraktär mitt i Bohuslän är vad som väntar. Mer info kommer.

2/4 Vikingaträffen Trollhättans SOK
Ungdomscupen avslutas med medeldistans vid Slätthultsgården, med jaktstart för HD14 & HD16. Insamlade poäng från de inledande tävlingarna omvandlas till tid och utgör startorningen i jaktstarten. Mer info kommer.

Uppdaterad: 04 FEB 2018 19:57
Skribent: Magnus Sundmark

Gandvik-GIF