Hoppa till sidans innehåll

Bra sprint på Kortfredan

25 MAR 2016 17:14
Andra tävlingen i FIVE-O, Kortfredan, arrangerades i år av Ryda SK och tävlingsområdet var beläget inne i Vara tätort. Tävlingen lockade totalt 662 anmälda och i DH14 och DH16 fortsatte kampen i sammanräkningen för FIVE-O
  • Skapad: 25 MAR 2016 17:14

Banläggarna för dagens tävling hade lyckats väl med att variera sträckningen utifrån områdets beskaffenhet. Spännande långsträckor kombinerades med intensiva korttsträckor i detaljrika områden. Det var ändå en snabb sprint och i de flesta klasser en tajt strid om att vara snabbast.

I D16 var det liksom vid Häxjakten Källvik Leufvén från Åmåls OK i topp men den här gången var det syster Erika som lyckades bäst. Tvåa blev Ebba Hjertberg, slagen med åtta sekunder. I totalen efter två deltävlingar är det dubbelt Källvik Leufvén, Erika före Johanna och närmast bakom skuggar en annan Hestratjej nämligen Elsa Lindeblom efter två jämna lopp så här långt.


I H16 var det gårdags trean Daniel Bogren, IF Hagen, som fick kliva överst på pallen. där flankerades han av Anders Björklund, Trollhättans SOK, som belv tvåa och Isak Jonsson, Nydalens SK, som knep tredjeplatsen. Daniel gick i och med segern upp i ledningen i totalen där dansken Mikkel Holm Nielsen, OK Pan Århus, följer närmast bakom.

Jämnast kamp om segern i Kortfredan var det i klassen D14. Ida Eskilsson, IK Hakarpspojkarna vann endast en sekund före Pia Young Vik, Nydalens SK OCH endast två sekunder före trean Tilda Palm, IK Hakarpspojkarna. Fyran Nanna Lysemose Poulsen från Silkeborg OK var "hela" nio sekunder efter. I sammandraget för D14 har Ida och Pia ryckt åt sig ett litet försprång på 30-talet poäng, vilket motsvarar ca en minut omräknat för jaktstart. Men, två tävlingar återstår innan det är dags för den så mycket kan ännu hända.

Dagens revange stod Karl Petersén, OK Njudung, för i klassen H14. Först imål, men felstämplad på Häxjakten, blev till seger på Kortfredan. Tvåa blev Axel Elmblad, Bredaryds SOK,14 sekunder efter och på tredjeplats infann sig Hugo Mandinger, Trollhättans SOK distanserad med 57 sekunder. I sammandraget återfinns dagens etta och tvåa på platserna nio och tio då de saknar poäng från Häxjakten. Istället leder fortsatt Isak Olsson, Stigsökarna närmast följd av Hugo Mandinger.

I seniorklasserna var det ombytta roller gällande H och D 21 från dagen innan. Vid kortfredan var det mest stjärnglans över D21 även om det var namnkunnigt även i toppen för H21.

I D21 vann Rahel Friederich, Leksands OK 10 sekunder före Sabine Hauswirth, Halden SK. På tredje plats, 34 fyra sekunder från seger kom Anne M Hausken Nordberg, Nydalens SK. I H21 vann Andreas Rüedlinger, Halden SK 45 sekunder före Emil Ahlbäck, Fossum IF.

Kompletta resultat

Sammadraget i FIVE-O

Tävlingen på mapandcoach

Skribent: Magnus Sundmark