Hoppa till sidans innehåll

Ungdomscupen


Ungdomscupen - för HD14 & HD16 över 5 deltävlingar

Med ett unikt tävlingsupplägg för HD14 & HD16, där Swedish League gett inspiration och där poängen från de inledande deltävlingarna räknas om till tid och utgör startordning i den avslutande jaktsstarten, erbjuds alla ungdomar ett riktigt häftigt orienteringsevent under påskhelgen. De 6 bästa i varje klass vinner presentkort hos SM-Sport. Vi lottar även ut presentkort bland de som vait med på alla 5 Five-O; ett bland killarna i H14/16 och ett bland tjejerna i D14/16. 

5 tävlingar på 5 dagar

Tävlingsupplägget för HD14 & HD16 ser ut som följer:

Skärtorsdagen 9/4 Häxjakten Natt, IK Gandvik
Tävlingspåsken i väst inleds med en fin nattävling i härlig orienteringsmark vid Skara. Masstart för HD14 och HD16. Inomhusarena i Idrottshallen Vilanområdet. Busstransport till start och från mål. Mycket flack och stigrik skogs- och kulturmark med måttlig detaljrikedom. Större partier med mycket fina orienteringsområden delas av med mindre smala skiften av föryngringsytor och avverkningsytor. Ett par områden med negativ kurvbild och branta små åsar förekommer och förgyller orienteringen.
Mer info på Eventor 

Långfredagen 10/4 Kortfredan Sprint, Lidköpings VSK
Andra tävlingen är en sprint som avgörs i Lidköping vid Stenhammar / Ulriksdal i ett blandat villaområde och stigrik skog.
Läs mera på Eventor.

Påskafton 11/4 Öjetrampen Lång, Främmestad IK / OK Kullingshof 
Långdistans med elitklasser. Klassikern bland klassiker i det västsvenska påskpaketet. I år vid Upplo, Magra. Skogsmark med mestadels god framkomlighet, området genomkorsas med ett flertal stigar och skogsvägar. Lätt till måttlig kuperad terräng. Läs mera på Eventor.

Påskdagen 12/4 Bohuslunken Lång, Uddevalla OK
Långdistans med elitklasser. Tävlingen avgörs i härlig terräng på östra Herrestadsfjället, Uddevalla. Vildmarksterräng. Området består till största del av höjdpartier med sankmark emellan, och ett antal mindre sjöar. Ett fåtal vandringsleder går genom området. För dom lättare banorna förekommer det nya snitslade stigar. Måttlig till stark kupering. God framkomlighet. Vegetationen består till största delen av barrskog. Mer info på Eventor.

Annandag Påsk 13/4 Vikingaträffen Medel, Trollhättans SOK
Medeldistans med elitklasser. Five-O avslutas med Trollhättans SOKs klassiska Vikingaträffen. Jaktstart i Ungdomscupen för HD14 & HD16 och startordning efter poängställning för HD18E, HD20E och HD21E i Elitcupen. Prisutdelning för totalcuperna. I år är vi vid Skogsbo söder om Trollhättan. Detaljrik skogsmark med mestadels god framkomlighet. Området genomkorsas med ett flertal stigar och skogsvägar. Lätt till måttlig kuperad terräng. Senast området användes för nationell tävling var 2011. Kartan är nyritad av Christer Carlsson under 2019-2020. Vi utlovar en tävling som ni kommer bli mycket nöjda med! Läs mera på Eventor.

Uppdaterad: 04 FEB 2018 19:57 Skribent: Magnus Sundmark

Gandvik-GIF