Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinformation


FIVE-O är ett tävlingspaket med 5 högkvalitativa tävlingar på påskhelgen.

Five-O har totalcuper över alla 5 tävlingar för HD14 & HD16, Ungdomscupen, och de 3 elitävlingarna för HD18E, HD20E och HD21E, Elitcupen. 

Skärtorsdagen Häxjakten Natt, IK Gandvik
Tävlingspåsken i väst inleds med en fin nattävling i härlig orienteringsmark i Vinköl sydväst om Skara. Masstart för HD14 och HD16. Inomhusarena och busstransport till start och från mål. Det bjuds på en helt färsk karta, som ritats av Sten Olsson, över föreningens just nu allra bästa marker till det här årets klassiska nattorienteringen Häxjakten. Det blir tokbra! 
Mer info på Eventor 

Långfredagen Kortfredan Sprint, Gudhems IF
Andra tävlingen är en sprint som avgörs i Ardala, med samma arena som för Häxjakten. Terrängmässigt är det blandat bostadsområde, skola, dagis, äldreboende och även möjligen en del i stigrik skog.
Läs mera på Eventor.

Påskafton Öjetrampen Lång, Främmestad IK / OK Kullingshof 
Långdistans med elitklasser. Klassikern bland klassiker i det västsvenska påskpaketet. I år går tävlingen vid Magra. Skogsmark med mestadels god framkomlighet, området genomkorsas med ett flertal stigar och skogsvägar. Lätt till måttlig kuperad terräng. Läs mera på Eventor.

Påskdagen Bohuslunken Medel, Uddevalla OK
Medeldistans med elitklasser. Tävlingen avgörs i härlig terräng på Herrestadsfjället, Uddevalla. Vildmarksterräng. Området består till största del av höjdpartier med sankmark emellan, och ett antal mindre sjöar. Ett fåtal vandringsleder går genom området. För dom lättare banorna förekommer det nya snitslade stigar. Måttlig till stark kupering. God framkomlighet. Vegetationen består till största delen av barrskog. Mer info på Eventor.

Annandag Påsk Vikingaträffen Medel, Trollhättans SOK
Medeldistans med elitklasser. Five-O avslutas med klassiska Vikingaträffen. Jaktstart i Ungdomscupen för HD14 & HD16 och startordning efter poängställning för HD18E, HD20E och HD21E i Elitcupen. Prisutdelning för totalcuperna. I år är vi vid Skogsbo, Velanda söder om Trollhättan. Detaljrik skogsmark med mestadels god framkomlighet. Området genomkorsas med en del stigar. Svag till måttlig kuperad terräng. En mycket orienteringsvärdig tävling väntar! Läs mera på  Eventor.

Uppdaterad: 09 OKT 2017 21:10 Skribent: Magnus Sundmark

. FO Instastorie 2.jpg